tirsdag 2. oktober 2012

Pastaform med Ravioli

Dette er en superenkel middag som i tillegg er blant favorittene til datteren i huset.

Oppskriften holder til 2-3 personer.

Du trenger:
1 pakke tomatsuppe med mozarella og urter.
1 pakke ravioli eller tilsvarende. 1)
Fersk champignon - 4-5 store i skiver.
Ca 3-400 gr. Pølser / salt flesk / bacon 2)
Ost til gratinering
Provencekrydder

Salat og baguetter/rundstykker er godt tilbehør




Fremgangsmåte:
Lag tomatsuppen etter oppskriften på pakken.
Kok opp og legg raviolien i den varme suppen som skal putre i angitt tid.  Hvis du dropper salaten kan kan  putte i noen grønnsaker for å gjøre retten litt sunnere. Men med en frisk salat ved siden av trenger du ikke grønnsaker til denne retten.

Hell alt over i en ildfast form.
Toppes med ost. Pizzaost fra Tine er veldig godt.

Settes inn i ovnen på ca 220 grader for 8-10 minutters gratinering.

Mens dette gratinerer skjærer du opp pølser i biter og champignon i skiver. Steker i stekepannen med litt smør og olje.  Når osten er gratinert tar du den ildfaste formen ut av stekeovnen og heller over pølseblandingen på toppen. Klar til servering sammen med en frisk salat og ferske rundstykker.

1) Jeg bruker ofte rester av pølser til denne retten. Grillpølser, wienerpøler, ostepølser, knakkpølser - alt går bra. Bruker ca 125-150 gr pølser pr. posjon.  Det er også godt å steke saltet sideflesk istedet for pølser, eller bruke bacon.

2) Ravioli er fylte pastaputer. De har litt forskjellig fyll, og her blir det en smakssak hvilken type du liker best. Du kan også bruke Cappeletti, Tortellini eller andre fylte pastaputer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar